pátek 5. února 2016

Disneyland v Paříži je fakt boží!


Disneyland je sice boží, ale cesta tam byla trnitá. Jezdí se tam totiž na speciální super drahé vlakové jízdenky, které jsou asi pětkrát dražší než normálně. Ale chápu, že časy jsou těžké a rejžovat na turistech je prosperitou daného státu. Jen nám trochu trvalo zjistit, že jedeme na černo a většinou ve Francii informace nejsou otevřené.

Navíc jsme nechtěli dostat pokutu, protože tam musí být fakt astronomické, když tam lidi skáčou skoro pod metro, aby je nechytili policajti. Stejně ho chytili, takže marná snaha.

S přítelem jsme byli úplnou náhodou v Disneylandu a zadarmo! Oba jsme tam strašně chtěli, ale potom, co jsme viděli ceny,  tak už jsme zase tak nadšení nebyli. Najednou nám vstupenky přihrála náhoda, protože se jim změnil šéf a ten předtím pracoval v Disney, takže od jeho přátel jsme dostali lístky zdarma!

Jeho šéf jel nakonec taky s jeho ženou. Tak se J. ptám, jak to můžou dětem udělat, že pojedou sami. Prý nechtějí, aby se nachladily. To tak... určitě si tam chtějí užívat dospělácké atrakce na které malé děti nesmí.

Disneyland není pro děti!

Velká výhoda únoru je, že nemusíte čekat dlouhé fronty, takže když přijdete, tak většinou rovnou jdete. Na jednu atrakci jsme čekali fakt asi hodinu, ale fakt to stálo za to! Ale v létě se tam čeká asi celý den.

Abych objasnila svůj postoj k atrakcím, tak jim nevěřím a od nějakého věku je moje noční můra jít na Matějskou pouť.


Disneyland je ale jiná liga, protože tam mají hezké parky a na těch atrakcích nejsou vykozené děvy. Vzbuzují asi  větší důvěru a většina na první pohled nevypadala nějak strašně. Ale to bylo jenom na pohled, protože u většiny horských drah se velká většina odehrává mimo zorné pole nebo v tunelu. A to jsem nevěděla. Možná mi to mělo dojít, když vyhazovali děti, že si musí ještě počkat pár let.

Nic vás tak neprobudí, jako když jedete dolů hlavou, strmý pád a šílená rychlost. Ale je zase pravda, že bych do toho nešla, kdybych věděla do čeho jdu.

A ta výzdoba vevnitř tunelů je fakt nepopsatelná. Fakt to byste museli fakt vidět. Nádhera. Ječíte a u toho se kocháte, jak krásně to mají naaranžované.

Chtělo by to víc než jeden den, aby se to všechno stihlo. Zkusili jsme asi fakt sotva polovinu. Třeba příště :).

Žádné komentáře:

Okomentovat